Heeft u de auto van uw dromen gevonden of bent u toe aan een nieuwe wagen, dan kan een autofinanciering u alvast een handje helpen. Dit type lening is in het leven geroepen met als doel de aankoop van een nieuwe of tweedehandswagen. Om ervoor in aanmerking te komen, moet u wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo mag de wagen die u wenst te kopen niet al te oud zijn, moet u beschikken over een vast inkomen en dient u een bewijs van uw aankoop te kunnen voorleggen.

Hoe gaat u te werk voor het aanvragen van een autofinanciering?

Net zoals dat bij andere leningen het geval is, dient u ook voor de aanvraag van een autofinanciering uw vaste inkomen en kosten in kaart te brengen. Waar mogelijk dient u deze informatie te ondersteunen met officiële documenten zoals loonbrieven of huurovereenkomsten. Het bedrag dat u uiteindelijk kunt lenen, zal afhangen van het bedrag dat u maandelijks overhoudt na aftrek van uw vaste kosten. Daarnaast heeft u ook een bestelbon of offerte nodig van de wagen die u wenst aan te kopen. Bij een nieuwe wagen kunt u dit document opvragen bij de garage waar u de aankoop zult doen. Bij een tweedehandswagen dient u de verkoper te contacteren. Is de wagen ouder dan een bepaald aantal jaren, dan is een autofinanciering geen optie en dient u een persoonlijke lening aan te vragen. Het grootste nadeel hiervan is het hogere jkp. Zoek ook alvast uit op welke termijn u het ontleende bedrag wenst terug te betalen. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de kosten die erbij horen.

Wat zijn de voordelen van een autofinanciering?

Het grootste voordeel van een autofinanciering ten opzichte van een persoonlijke lening is het lagere jkp. Doordat er bij een autofinanciering sprake is van een onderpand, namelijk de wagen, liggen de intresten lager. Houdt u hier zeker rekening mee wanneer u een budget gaat bepalen. Misschien is die nieuwe wagen toch een optie wanneer u de terugbetaaltermijn hoog genoeg kunt zetten. Daarnaast is het altijd goed om verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. De prijs van de autolening verschilt namelijk van bank tot bank. Vraag nu alvast enkele leen offertes aan om tot de beste oplossing te komen voor uw nieuwe wagen.