Wie vandaag op zoek gaat naar een autokrediet zal merken dat er ontzettend veel aanbieders op de markt zijn. Zowel banken, leenbureaus als garages hebben een waaier aan mogelijke oplossingen klaarstaan waarmee de aankoop van een auto zo gebeurd is. De meeste kredietverstrekkers splitsen hun producten op in twee categorieën. Zo is er enerzijds het autokrediet voor nieuwe wagens en anderzijds voor jonge tweedehandswagens. Wanneer u van plan bent om een oudere wagen te kopen, zult u een persoonlijke lening moeten afsluiten.

Hoeveel kunt u lenen binnen een autokrediet?

Naast de wagen zijn er vanzelfsprekend nog enkele andere kosten die u dadelijk moet voldoen om de baan op te mogen. Zo dient u een nummerplaat aan te vragen, een autoverzekering af te sluiten en zijn er inschrijftaksen van toepassing bij de ingebruikname van de wagen. Om hieraan tegemoet te komen, kunt u bij de meeste banken en kredietverstrekkers tot 110% lenen van het aankoopbedrag van de auto. Met deze extra 10% kunt u de overige kosten dekken. Om het exacte bedrag uit te rekenen, vraagt u eerst een offerte aan bij de garage. Deze offerte heeft u ook nodig om uw autokrediet aan te vragen. Tel 10% bij het totaalbedrag van de offerte en u weet exact hoeveel u kunt lenen.

Het grote voordeel van een autokrediet

Een autokrediet is de manier bij uitstek om de wagen van uw dromen te kopen. Vaak ontbreekt het ons aan budget om datgene te kopen wat we echt willen. We kopen dan wel de juiste wagen, maar een ouder exemplaar, eentje met minder opties of een model kleiner dan we eigenlijk willen. Dankzij het krediet hoeft dat niet. Doordat de wagen op langere termijn wordt betaald, kunnen we vandaag rondrijden met onze droomwagen zonder eerst jarenlang te sparen.

Waar sluit u een krediet voor uw auto af?

Zowel uw eigen bank, de garage als tal van ander kredietverstrekkers hebben dit product in hun aanbod opgenomen. Om de goedkoopste oplossing te vinden die perfect aansluit bij uw eisen en wensen loont het om vooraf de verschillende kredieten met elkaar te vergelijken. Hier kunt u alvast leen offertes voor uw wagen aanvragen. Kies steeds voor eenzelfde bedrag en termijn om een correcte vergelijking te maken.