Een autolening berekenen, helpt u om een beeld te krijgen van het budget dat u kunt besteden aan de aankoop van een wagen. Afhankelijk van de mogelijke termijnen en het bedrag dat u maandelijks kunt missen, zult u uitkomen op een totaalbedrag dat u volledig aan de wagen kunt spenderen of deels aan de wagen en deels aan bijkomende kosten zoals verzekering en taksen. De meeste kredietverstrekkers staan u toe om tot 110% van de aankoopwaarde van de wagen te lenen om de bijkomende kosten te dekken. Voor u aan de slag gaat om uw autolening te berekenen, dient u eerst te bepalen of u een nieuwe of tweedehandswagen wilt kopen. Er bestaat namelijk een groot verschil in de rentevoet die toegepast wordt op de leeftijd van de wagen.

De nieuwe wagen

Een autolening berekenen voor een nieuwe wagen kunt u doen via een van de vele online tools. Een eerste mogelijkheid is om elke kredietverstrekker apart te contacteren of online op te zoeken, maar het gaat veel sneller wanneer u alle simulatie in één keer kunt uitvoeren. U kiest een totaalsom van wat u wilt lenen voor de aanschaf van een nieuwe auto. Het systeem gaat vervolgens uw autolening berekenen, rekening houdend met de verschillende rentes die door iedere kredietverstrekker worden toegepast. U krijgt een duidelijk overzicht van mogelijkheden en kosten en weet in één click welke financiële instelling het beste aansluit bij uw wensen en welke het goedkoopste is.

De tweedehandswagen

Bij een tweedehandswagen is het iets minder eenvoudig om uw maximale autolening te berekenen gezien niet elke kredietverstrekker dezelfde producten aanbiedt. De maximum leeftijd van de wagen om in aanmerking te komen voor een autolening kan verschillen per aanbieder en dit heeft een grote invloed op de toegepaste rentevoet. Wanneer de wagen die u wilt kopen iets ouder is, loont het om uit te zoeken bij welke aanbieder een autolening nog van toepassing is en bij welke niet. Is een autokrediet geen optie meer, dan dient u een persoonlijke lening af te sluiten, welke heel wat duurder zijn. Hou hier zeker rekening mee wanneer u op zoek gaat naar een auto. Om een idee te krijgen van uw budget, kunt u hier alvast uw autolening berekenen en meerdere leen offertes opvragen.