Een autolening simulatie geeft u een correct beeld van het budget dat u aan een nieuwe of tweedehandswagen kunt besteden, de kosten die bij een lening komen kijken en de maandelijkse bedragen die bij een bepaalde leentermijn horen. Online zijn er diverse tools te vinden die een autolening simulatie mogelijk maken. Wanneer ze aangeboden worden door een bank of financiële instelling zijn ze meestal verbonden met een tweede tool die u toelaat met een verdere click een offerte aan te vragen. Het nadeel van deze tools is dat u ze niet kunt gebruiken om verschillende leningen met elkaar te vergelijken. Kiest u voor een neutrale autolening simulatie tool dan bestaat die mogelijkheid vaak wel, maar dient u eerst uitzoeken welke rente door de verschillende kredietverstrekkers gehanteerd wordt.

Het verschil tussen nieuwe en tweedehandswagens

Voor nieuwe wagens kunt u altijd op zoek gaan naar een autolening. Afhankelijk van uw inkomen en vaste kosten kunt u snel uitzoeken hoe duur de nieuwe wagen mag zijn via de autolening simulatie. Bij tweedehandswagens echter wordt alles bepaald door de leeftijd van de wagen. Gezien elke kredietverstrekker hier zijn eigen regels kan bepalen, dient de informatie per verstrekker opgezocht te worden. Vaak zijn er twee type autoleningen. Eentje voor nieuwe wagens en eentje voor tweedehandswagens tot een bepaalde leeftijd. Wagens die nog ouder zijn vallen onder de persoonlijke leningen die een hogere rente kennen. Wanneer u twijfelt tussen twee wagens loont het om voor beiden een autolening simulatie uit te voeren. Door het verschil in rente kan de oorspronkelijk duurdere wagen uiteindelijk toch goedkoper blijken.

Online autolening simulatie voor aankoop

Vanzelfsprekend koopt u geen wagen zonder hem eerst getest en gezien te hebben. Er zijn bijgevolg heel wat garages die zelf een lening aanbieden. Wanneer u als klant al ter plaatse bent en de wagen helemaal geweldig vindt, bent u geneigd hierop in te gaan. Dit zijn echter niet altijd de meest interessante of goedkope leningen. Vooraf een autolening simulatie doen en uzelf informeren voorkomt dat u onnodige kosten maakt door een dure lening. Zorg dat u het resultaat van uw simulaties bij u heeft wanneer u naar de garage gaat. U kunt dan snel nagaan of het aanbod dat de garage u doet in uw voordeel is of niet. Begin vandaag al met leen offertes aan te vragen als eerste stap naar een gloednieuwe wagen.