Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehandswagen, dan loont het om alvast uit te kijken naar een autolening. Deze lening dient expliciet om de aankoop van een wagen te financieren en kent vaak een voordeliger tarief dan bijvoorbeeld een persoonlijke lening. De meeste banken en leenkantoren maken een verschil tussen de autolening voor een nieuwe wagen en die voor een tweedehandswagen. Onder nieuwe wagens vallen, in de meeste gevallen, alle wagens met een leeftijd van minder dan twee jaar. Wagens die ouder zijn, behoren tot de categorie tweedehandswagens.

Waar sluit u een autolening af?

Een autolening kant u zowel bij een bank als leenkantoor afsluiten. Sommige garagisten werken samen met een financiële instelling die betere voorwaarden geeft, maar evengoed gaat u zelf op zoek. Online kunt u via een eenvoudige tool opzoeken hoeveel uw maandelijkse betaling ongeveer zal bedragen voor een bepaalde som, maar om een effectieve aanvraag in te dienen, dient u eerst een auto op het oog hebben. Dit is van belang, aangezien het aankoopbewijs noodzakelijk is om een voordelig leentarief te krijgen. Houdt u rekening met uw budget en maak een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Zorg ervoor dat u hier de nodige documenten van hebt. Heeft u de auto van uw dromen gevonden? Vraag dan een prijsofferte aan zodat u een aanvraag kunt doen bij de financiële instelling voor een autolening.

Een autolening zoeken

Er zijn verschillende manieren om de juiste lening te zoeken. Ofwel gaat u uit van de prijs van de wagen en kijkt u waar u het goedkoopste kunt lenen. Ofwel kijkt u na welk bedrag u kunt lenen en zoekt u een auto die binnen dit budget valt. Vergeet niet dat de kosten voor een nieuwe wagen anders zijn dan die voor een tweedehandswagen. Hier dient u dus rekening mee te houden bij uw berekeningen. Weet u welk bedrag u wilt uitgeven? Kijk dan ook eens naar de mogelijke betaaltermijnen. Deze kunnen verschillen per aanbieder, maar ook per type wagen. Hier kunt u leen offertes aanvragen om een goede vergelijking mogelijk te maken. De eerste stap naar een nieuwe wagen is bij deze alvast gezet.