Groene leningen zijn leningen die enkel en alleen afgesloten kunnen worden wanneer het geld aanbesteed wordt om energiebesparende maatregelen te treffen. Hierbij kan gedacht worden aan het plaatsen van zonnepanelen, isolatie, een zonneboiler en dergelijke meer. Groene leningen zijn voornamelijk van toepassing wanneer u van plan bent om te verbouwen en uw huis energiezuiniger wil maken. Om in aanmerking te komen voor dit type lening moet het doel ervan bewezen worden evenals het ‘groene’ karakter ervan. Verschillende banken en leenkantoren hebben de lening opgenomen in hun portfolio aan een interessant jkp.

Het belang van ons milieu

Sinds enkele jaren is ons milieu een heet hangijzer geworden en dat heeft een invloed op verschillende aspecten van ons dagelijks leven, waaronder leningen. Wie vandaag wil investeren in het milieu wordt daarvoor beloond met een goedkopere lening. Vanzelfsprekend moet er wel aan een resem voorwaarden voldaan worden, maar indien dit zo is, kan u voor een relatief laag kostenpercentage verbeteringen aanbrengen in en aan uw woning. Vooral wie van plan is te verbouwen, is erg gebaat bij het zoeken naar groene leningen. Een goede isolatie kan al snel een hoop geld kosten. De meeste financiële instellingen houden als stelregel dat de verbouwingen voor ten minste 50% groen moeten zijn om in aanmerking te komen voor groene leningen. Online vindt u een overzicht van de verschillende projecten die als ecologisch of energiebesparend beschouwd worden.

Dubbel besparen als gevolg van groene leningen

Groene leningen brengen u een dubbele besparing op. Enerzijds bespaart u lettelijke euro’s op de kosten die bij uw lening komen kijken, anderzijds bespaart u op gebied van energie. Dit maakt groene leningen erg aantrekkelijk voor iedereen die een bouwproject op poten zet. Wanneer u een woning aankoopt die toe is aan renovatie loont het om te overwegen dit met een ecologische insteek aan te pakken. Wat u meer investeert aan isolatie of zonnepanelen is meestal op een paar jaar terugverdiend aan energie en de besparingen op uw lening. Zorg ervoor dat u de quota van 50% haalt en bewaar alle facturen om de aanvraag van uw lening te kunnen doen. Enkele leen offertes voor een ecologische of groene lening kunt u hier alvast aanvragen zodat u de verschillende tarieven kunt vergelijken.