Een lening op afbetaling, ook wel persoonlijke lening genoemd, is voor tal van zaken aan te vragen. Zo kan het dat u dure meubels wilt aanschaffen of een groot feest wilt organiseren. De lening op afbetaling is hier een geschikt krediet voor. Via simulatielening.be kunt u eenvoudig een simulatie maken van uw mogelijkheden.

Waarom een lening op afbetaling

Er zijn veel verschillende doelen te vinden waarvoor u een lening op afbetaling zou willen afsluiten. De verstrekker van dit krediet zal dan ook niet naar uw doel vragen, zij zien er alleen op toe dat u de maandelijkse lasten kunt dragen. Bij een lening op afbetaling bepaalt u zelf voor welk doel u dit krediet gebruikt. Daarnaast houdt u op deze manier geld achter de hand en heeft u bij de uitgave van hoge bedragen voldoende financiële speelruimte. U kunt een lening op afbetaling al voor relatief lage bedragen aanvragen. De tarieven en looptijd worden op maat voor u gemaakt. Na de simulatie is het dan ook raadzaam om een gesprek aan te vragen met de financiële instelling om zo naar uw persoonlijke situatie te kijken.

De simulatie

Als u een simulatie wilt maken van de lening op afbetaling dient u enkele gegevens in te voeren in de calculator. Zo is het van belang dat u van te voren een bedrag in ogenschouw neemt en dit weloverwogen hebt gekozen. De lening op afbetaling zal bij de meeste kredietverstrekkers maximaal 100.000 euro bedragen. Daarnaast kiest u de looptijd van de lening op afbetaling. De looptijd kan variëren van 6 maanden tot 120 maanden, wat neer komt op 10 jaar. Op deze manier kunt u de lening op afbetaling geheel naar uw eigen persoonlijke situatie aanpassen.

Simulatie als indicatie

Doordat elk krediet anders is en ook elke aanvrager anders is, wordt de simulatie alleen als indicatie gegeven. Het is voor u een eerste indruk over uw mogelijkheden met betrekking tot het aanvragen van een lening op afbetaling. De simulatie is hierdoor niet bindend. U dient hiervoor een afspraak te maken met een specialist van de financiële instelling. U ontvangt dan een voorstel speciaal op maat gemaakt. Hierdoor weet u van te voren wat u kunt verwachten en staat u achteraf niet voor verrassingen. Daarnaast wordt samen met de specialist ook nader gekeken naar de hoogte van het rentepercentage en de aflossing. Op deze manier weet u precies hoeveel u maandelijks dient af te dragen om de lening op afbetaling af te lossen.