Als u op zoek bent naar een geschikte hypotheekverstrekker voor uw woonlening kunt u vaak vooraf via de website een simulatie maken van de maximale hypotheek. In de meeste gevallen maakt u dan een simulatie op basis van uw eigen inkomen, eventueel aangevuld met het inkomen van uw partner. Echter kunt u ook een simulatie maken waarbij de hoogte van de maandlasten als uitgangspunt dient. Ook bij simulatielening.be kunt u hiervoor kiezen tijdens de simulatie van uw maximale hypotheek. Dit is een handige aanvulling op een eerdere simulatie die u wellicht heeft gemaakt.

De hoogte van uw maandlasten bepalen

De meeste mensen moeten bij de aanschaf van een woning een hypotheek afsluiten. Er zijn vele verschillende vormen van woonleningen en het hangt volledig aan uw persoonlijke situatie af hoe hoog de maximale hypotheek is die u kunt afsluiten. Om toch een eerste indruk te krijgen van uw situatie en uw mogelijkheden kunt u een simulatie maken van uw maximale hypotheek. In de meeste gevallen gaat u hierbij uit van het inkomen, in combinatie met het gegeven of u eigen geld inlegt of nog andere leningen hebt lopen. Echter kunt u er ook voor kiezen om uw maximale hypotheek te simuleren op basis van te betalen maandlasten.

Waarom maandlasten simuleren

Als u nu een huurwoning heeft betaalt u daar elke maand huur voor. Als uw situatie volledig op dit bedrag is ingericht kunt u er voor kiezen om ook uw hypotheek af te sluiten op basis van de hoogte van dit bedrag. Zo weet u precies waar u aan toe bent en hoeft u uw leefstijl niet drastisch aan te passen. Dit geldt ook in het geval u nu ook al een hypotheek heeft, maar u wilt verhuizen en hier niet veel hogere maandlasten aan wilt overhouden. Door uw maandlasten te simuleren weet u precies hoe hoog uw maximale hypotheek kan zijn. Ook weet u of uw huidige leefstijl past bij de wensen die u op dat moment heeft. Zo kunt u vooraf uw verwachtingen naar beneden of juist naar boven bijstellen.

Persoonlijk

Uiteraard blijft het afsluiten van een hypotheek zeer persoonlijk. Het is dan ook raadzaam om aan de hand van de simulatie naar een specialist te gaan. Er wordt dan dieper op uw persoonlijke situatie ingegaan zodat de maximale hypotheek geheel op uw situatie is aangepast. Op deze manier voorkomt u onaangename verrassingen achteraf en weet u precies wat u van uw hypotheekverstrekker kunt verwachten.