Voor de aankoop van een bestaande woning of bouwgrond, voor een verbouwingsproject of voor het bouwen van een nieuwe woning wordt een hypotheek of woonkrediet toegekend. Vaak wilt u van te voren weten waar u aan toe bent, voordat u met een specialist om de tafel gaat zitten. U kunt hiervoor een simulatie van uw maximale hypotheek via simulatielening.be maken, zodat u weet welk bedrag u maximaal kunt lenen en welke termijn en rentevoet hier bij past.

Waarom uw hypotheeklening simuleren?

Het proces voor het kopen van een woning maakt u niet heel vaak mee en is vaak door alle regelgeving, rechten en plichten niet overzichtelijk te maken. Daarnaast speelt ook uw persoonlijke situatie mee bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze factoren zijn niet in een algemeen model te vatten, waardoor u vaak voor u zelf geen goed inzicht weet te krijgen. Om u dus vooraf goed en degelijk te informeren over de verschillende opties die u heeft kunt u een simulatie maken van uw maximale hypotheek. Zo kunt u de al te grote verwachtingen die u vooraf had iets bijstellen of u kunt juist meer doen dan u vooraf had gedacht. U kunt een simulatie van uw hypotheek maken voor zowel een vaste lening, maar ook zeker voor een variabele lening. Daarnaast krijgt u informatie over in welke mate u interest en kapitaal zult moeten afbetalen en hoe hoog de aflossing is.

Hoe kunt u uw hypotheeklening simuleren?

Er zijn verschillende manieren om een simulatie van uw maximale hypotheek te maken. Bijvoorbeeld via de hypotheekverstrekker zelf. Wenst u een compleet overzicht van verschillende instellingen dan bent u bij simulatielening.be op de juiste plaats. Om de simulatie voor u te maken wordt er bij de rekentool informatie gevraagd over onder andere uw eigen inkomen, als ook het inkomen van uw partner. Daarnaast kunt u aangeven of u eigen geld inlegt bij de aankoop van de woning. Ten slotte geeft u aan of u nog andere leningen heeft lopen die van invloed zijn op de te betalen maandlasten.

Wat te doen na een simulatie?

De simulatie geeft u een eerste indruk in de hoogte van uw maximale hypotheek. Door verschillende factoren, zoals uw persoonlijke situatie, die niet worden meegenomen in de simulatie is deze echter niet volledig op uw wensen en behoeften ingericht. Het beste kunt u hiervoor contact opnemen met een specialist. Zo kunt u samen rond de tafel gaan zitten en een hypotheek opstellen die precies bij u past.