Als u een onverwacht hoge rekening heeft ontvangen, u een voorschot op uw loon wilt of wat extra geld nodig heeft kunt u een mini-lening aanvragen. Het is voor de verstrekker niet van belang waar u deze lening voor gebruikt en wat u met het geld doet. Het enige waar de verstrekker van het krediet naar kijkt is de creditcheck. Een kenmerk van een mini-lening is de korte looptijd. De meeste verstrekkers hanteren een maximale looptijd van 30 dagen. Bij simulatielening.be kunt u een simulatie maken van deze mini-lening.

Waarom een mini-lening

Er zijn tal van situaties denkbaar waarbij u net wat geld mist, bijvoorbeeld voor een onverwachte uitgave of voor iets extra’s. Het is voor de verstrekker van de mini-lening dan ook niet van belang voor welk doel u de lening aanvraagt. Wel voeren de verstrekkers bij elke aanvraag een creditcheck uit. Bij deze check wordt beoordeeld of het verantwoord is de lening te verstrekken. Indien dit het geval is kunt u het krediet vaak al dezelfde dag tegemoet zien. Het grootste kenmerk van een mini-lening is de korte looptijd, daardoor wordt het ook wel een flitskrediet genoemd. De looptijd van een mini-lening kunt u zelf bepalen en kan variëren tussen de 7 en 30 dagen. U dient hier rekening mee te houden, zodat u aan de betalingsverplichting kunt voldoen en zo binnen de gestelde termijn het kredietbedrag af kunt betalen.

De simulatie van een mini-lening

U kunt zelf het bedrag invoeren bij de simulatie van een mini-lening. Doordat het een kleine lening betreft met een korte looptijd kunt u ook voor relatief kleine bedragen kiezen. De meeste mini-leningen zijn al aan te vragen vanaf 50 euro tot ongeveer 1000 euro. Het maximale bedrag dat u aan kunt vragen hangt af van uw situatie maar ook van de financiële instelling. Nadat u het bedrag hebt vastgesteld geeft u de looptijd aan. De looptijd kan variëren van 7 tot 30 dagen. Veel langer is meestal niet mogelijk, omdat het anders geen mini-lening meer genoemd kan worden.

Na de simulatie

Zoals hierboven gesteld voert de financiële instelling na uw aanvraag een creditcheck uit. Er wordt dan gekeken of het verantwoord is het krediet te verstrekken. U kunt nadat u de simulatie gemaakt heeft altijd contact opnemen met een specialist van de instelling. Op die manier weet u precies wat uw rechten en plichten zijn van de mini-lening en wordt deze op maat gemaakt en aangepast aan uw persoonlijke situatie.