Heeft u het horloge van uw dromen gezien, de ideale verlovingsring, een buitenkansje om nooit meer te vergeten of is er gewoon een onverwachte rekening in de bus komen vallen? Wanneer u slechts een klein bedrag nodig hebt gedurende een korte periode, dan zijn minileningen de keuze bij uitstek. In tegenstelling tot bij gewone leningen, zijn er veel minder voorwaarden verbonden aan minileningen. Er komt minder administratie bij kijken en vaak zijn ze in een mum van tijd geregeld. Ideaal wanneer u snel een beetje geld kunt gebruiken.

Wanneer kiest u voor minileningen?

De basisvoorwaarde om minileningen te opteren is het bedrag dat u nodig heeft. Dit bedraagt 500 euro of minder en u dient het ook op zeer korte termijn terug betalen. U zoekt dus eigenlijk een manier om zeer snel aan geld te geraken, maar dat ook zeer snel weer terug te betalen. Gezien dit type lening meestal een vrij hoog jkp kent, is de korte terugbetalingstermijn wel essentieel om de kosten te drukken. Doordat u het bedrag slechts voor enkele maanden ontleent, is het dure karakter van de lening geen obstakel. Het grootste voordeel van de minilening is het gemak waarmee u deze lening kunt afsluiten. De meeste kredietverstrekkers doen geen controle bij de nationale bank, noch vragen ze informatie met betrekking tot uw werkgever wanneer u een kleinschalig bedrag wilt lenen. Ook wanneer u dus eerder moeilijkheden heeft gehad met het terugbetalen van een lening, behoort dit type lening vaak toch tot de mogelijkheden.

Waar sluit u minileningen af?

Afhankelijk van uw situatie kunt u bij heel wat kredietverstrekkers terecht voor minileningen. Heeft u nooit eerder een lening gehad en beschikt u over goede inkomsten, dan zijn de keuzes eindeloos. Om het beste aanbod te krijgen, vraagt u hier alvast verschillende leen offertes aan. Zorg dat u steeds een aanvraag plaatst met dezelfde parameters, zo krijgt u vergelijkbare en betrouwbare informatie. Bij dit type leningen geldt dat het laagste kostenpercentage de interessantste lening is. Service is minder relevant omwille van de korte duurtijd en het lage bedrag. Sommige kredietverstrekkers werken wel met een systeem waar u bij een nieuwe aanvraag voor een minilening dadelijk geholpen bent zonder vernieuwd akkoord. Wie frequent wil lenen, kan hier veel tijd mee uitsparen. Leen offertes, die u hier kunt vragen, geven u alvast een beeld van de mogelijkheden.