Voor het afsluiten van een persoonlijke lening zijn tal van redenen denkbaar, zoals het maken van een reis, tot het organiseren van een feest. De kredietverstrekker stelt dan ook geen vragen over waar u de lening voor afsluit. Om voor uzelf vooraf een inzicht te verkrijgen in de hoogte van de persoonlijke lening met daarbij komende maandelijkse lasten kunt u bij simulatielening.be uw persoonlijke lening simuleren.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening kunt u voor verschillende doeleinden afsluiten, zo komt het vaak voor dat een persoonlijke lening wordt afgesloten om studerende kinderen te ondersteunen of voor de aanschaf van meubels, elektronica of andere apparatuur. Het is voor de kredietverstrekker dan ook niet van belang waarvoor u de lening afsluit. De hoogte van de persoonlijke lening kunt u zelf bepalen, evenals de looptijd. De looptijd kan variëren van 24 tot 48 of zelfs 120 maanden. Nadat u de lening heeft afgesloten beschikt u gelijk en in één keer over de volledige leensom. De bankkosten worden in een jaarlijks kosten percentage (JKP) uitgedrukt en vooraf over de totale looptijd berekend. Dit percentage komt dan bovenop de leensom. De aflossing van de persoonlijke lening vindt plaats door middel van evenredige maandelijkse lasten. Ten slotte kent de persoonlijke lening geen vormen van onderpand, zoals een hypotheek, dit heeft invloed op de hoogte van het rentepercentage.

Het simuleren van de persoonlijke lening

Bij het simuleren van de persoonlijke lening vult u uw eigen wensen in, bijvoorbeeld over de hoogte van de lening en de looptijd. Het is van belang dat u deze gegevens weloverwogen invult, zodat u later ook aan de betalingsverplichting kunt voldoen. Aan de hand van de simulatie krijgt u een overzicht van een aantal zaken die belangrijk zijn voordat u de persoonlijke lening afsluit. Zo krijgt u een overzicht te zien van de maandelijkse lasten aan aflossing en rente.

Persoonlijk

De afsluiting van een persoonlijke lening wordt geheel aan uw persoonlijke situatie aangepast. Zo weten u en de kredietverstrekker dat u aan de maandelijkse plichtbetaling kunt voldoen. De simulatie van de persoonlijke lening verschaft u dan ook alleen een eerste inzicht in de mogelijkheden die u heeft. Na de simulatie kunt u verdere informatie aanvragen bij de verstrekker van de lening. Zij kunnen u op de juiste manier begeleiden zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. De aanvraag van een persoonlijke lening wordt door de verstrekker in de meeste gevallen beoordeeld op basis van het eigen besteedbare inkomen.