Of u nu net een nieuwe woning betrekt of al langere tijd in uw woning woont en de renovatieplannen nu echt eens wilt uitvoeren, dan komt een renovatielening erg van pas. Op deze manier hoeft u niet aan uw spaargeld te komen en kunt u toch aan de renovatie beginnen. Via simulatielening.be kunt u een simulatie van de renovatielening maken. U ontvangt de resultaten van de simulatielening in een handig overzicht.

Waarom een renovatielening

De renovatielening geldt voor privédoeleinden en het krediet dat u ontvangt dient voor de financiering van uw renovatieproject. Een renovatielening is dan ook bij uitstek geschikt voor particulieren die een groot of klein renovatieproject willen financieren. Bij de afsluiting van een renovatielening is niet alleen het leenbedrag van te voren bekend. Ook de interestvoet en de hoogte van de maandelijkse aflossing zijn vanaf het begin af aan duidelijk. Hierdoor weet u hoeveel u moet afbetalen en hoelang de exacte looptijd bedraagt. Daarnaast gunt u uzelf een buffer doordat u niet aan uw spaargeld hoeft te tornen. Vooral bij een renovatieproject komt dit van pas, omdat het regelmatig voorkomt dat onvoorziene omstandigheden zich voordoen. Ook is het krediet van de renovatielening doorgaans snel voor u beschikbaar gemaakt. Dit komt vooral door de eenvoudige en beperkte regelgeving en formaliteiten omtrent een renovatielening. Ten slotte is de interest fiscaal aftrekbaar als het renovatieproject een energiebesparende investering betreft.

De simulatie van de renovatielening

Het bedrag dat u kunt lenen is per instelling verschillend. Over het algemeen kunt u al een renovatielening aanvragen voor het bedrag van 2000 euro. Het maximum bedrag hangt onder andere af van de grootte van het project en uw vermogen om terug te betalen. Tijdens de simulatie van de renovatielening geeft u onder andere aan welk bedrag u wilt lenen. Daarnaast voert u de hoogte van de looptijd in. U zult merken dat de calculator zelf al een berekening maakt. De looptijd is afhankelijk van het geleende bedrag en varieert tussen de 6 tot 120 maanden.

De simulatie is gemaakt

Als u alle gegevens heeft ingevoerd berekent de simulatie hoe hoog uw maandelijkse lasten aan rente en aflossing bedragen bij het gegeven bedrag en de geselecteerde looptijd. Aan de hand van deze informatie kunt u contact opnemen met de financiële instelling om zo de simulatie door te nemen. De simulatie dient er in de meeste gevallen voor om u een eerste inzicht te geven in uw financiële mogelijkheden. Aan de hand van de simulatie wordt de lening op maat gemaakt.