Heeft u verbouwingen in en/of rondom uw woning op de planning staan? Bent u toe aan een nieuwe keuken of badkamer? Moet de tuin dringend onder handen genomen worden? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een renovatielening. Deze lening is in het leven geroepen voor alle renovatie die in en om de woning gebeuren en kent een beter tarief dan bijvoorbeeld de persoonlijke lening. De meeste kredietverstrekkers hebben de renovatielening opgenomen in hun portfolio, zij het niet allemaal aan dezelfde voorwaarden. Wanneer u dus offertes gaat vergelijken, is het belangrijk om eerst uit te zoeken of u in aanmerking komt voor een dergelijke lening bij uw bepaal bank of bij een leenkantoor.

Voor werken die dringend uitgevoerd moeten worden

Wie kent het probleem niet. U koopt een leuk huis met een prachtige tuin, maar er is nog wat werk aan. De keuken is wat ouderwets en de badkamer heeft zijn beste tijd gehad. De tuin zou geweldig zijn in de zomer, maar er moeten nog wat veranderingen doorgevoerd worden. En dat kost geld. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om eerst een paar jaren te sparen voor u al die werken gaat uitvoeren, maar dan verliest u heel wat tijd om te genieten van uw woning. Met een renovatielening kunt u nu alle nodige werken uitvoeren en ze over een langere periode betalen. En gezien dit een lening is met een zeer specifiek doel, zijn de kosten relatief laag.

Voorwaarden voor de renovatielening

Zoals het woord al zegt, dient de renovatielening om renovaties uit te voeren. Dit wil zeggen dat u facturen of offertes moet voorleggen aan de kredietverstrekker om de lening te kunnen krijgen. Aan de hand van offertes krijgt u alvast een duidelijk beeld van de som die u nodig heeft. Eens u dat weet, bent u klaar om leningen te vergelijken. De renovatielening heeft geen vast kostenpercentage en een beetje opzoekwerk helpt u al snel tot het vinden van de goedkoopste aanbieder. Kijk behalve naar prijs ook naar voorwaarden, termijnen, mogelijke bedragen en de dienstverlening die u aangeboden krijgt. Ook deze kunnen sterk verschillen bij de diverse financiële instellingen. Hier kunt u alvast leen offertes opvragen. Zo heeft u de kortste weg naar een mooie renovatie.