De rente op de voet volgen zorgt ervoor dat u altijd verzekerd bent van de goedkoopste lening, ongeacht het doel ervan. Helaas vraagt dit heel wat tijd en moeite gezien de rente zal verschillen per aanbieder en onderhevig is aan wijzigingen. Gelukkig bent u niet verplicht om zelf de rente op de voet te volgen. Via het internet kunt u leningen vergelijken en simulaties uitvoeren waarbij u altijd zeker bent dat er gebruik gemaakt wordt van de meest recente rentevoeten. Duurt het even voor u ook effectief overgaat tot het afsluiten van een lening, maak dan nog een extra berekening vlak voor uw aanvraag. Eventuele veranderingen die na uw laatste berekening zijn doorgevoerd worden dan automatisch verwerkt in deze berekening.

Invloed van de rente op bestaande leningen

Eens u een lening heeft afgesloten, is het niet meer nodig om de rente op de voet te volgen. Uw lening staat vast en ook de kosten zullen niet meer wijzigen. Enkel in het geval van een woonkrediet met variabele rentevoet hebben de recente wijzigingen een invloed. Afhankelijk van het type lening dat u in dat geval gekozen heeft, gebeurt de herziening jaarlijks, tweejaarlijks of binnen een ander periodiek stelsel. U dient ook in dat geval de geen tijd te besteden aan de rente op de voet te volgen. Uzelf kort voor de herziening informeren, is meestal voldoende. De variabiliteit van de rente is ook de reden waarom sommige periodes interessanter zijn om te lenen dan andere. Wilt u een lening afsluiten, maar heeft u de tijd om even te wachten, dan kan dit u een fikse besparing opleveren.

Offertes opvragen en leningen vergelijken

Gezien de online simulatie tool altijd de rente op de voet volgt, volstaat het om verschillende leen offertes op te vragen om een correct beeld te krijgen van uw mogelijkheden. Dit geldt voor alle type leningen die vandaag op de markt te krijgen zijn. Vanzelfsprekend blijft elke kredietverstrekker verantwoordelijk voor het bepalen van zijn eigen rente en kan het dus dat de kosten bij de ene aanbieder stijgen terwijl ze bij een andere stabiel zijn gebleven. Wilt u graag offertes waarbij de rente op de voet gevolgd wordt, dan kunt u hier een aanvraag doen.