Iedereen komt wel op een punt waar een lening soelaas kan bieden. Omdat ze nodig is of omdat ze de mogelijkheid biedt onmiddellijk een aankoop te maken waar anders jaren voor gespaard moet worden. Een lening voor een auto, een woning, een verre reis of onverwachte kosten. Het is echter goed om eerst leningen te vergelijken voor ze halsoverkop worden afgesloten.

Vergelijk leningen voor u ze afsluit

Tal van banken en leenkantoren bieden een scala aan producten aan in functie van het doel van de lening. Leningen met een duidelijk doel zijn meestal goedkoper gezien er iets tegenover staat. Zo zullen er minder kosten komen kijken bij een hypothecaire lening of een autolening dan bij een persoonlijke lening. Vergelijk leningen in de eerste plaats in functie van hun doel. Wilt u een auto kopen, ga dan na of een lening voor een nieuwe wagen niet voordeliger is, dan die voor een tweedehandswagen. Het verschil in kosten is soms groter dan het verschil in aankoopwaarde waardoor het interessanter is om een nieuwe duurdere wagen te kopen in plaats van een goedkopere tweedehandswagen. Vergelijk leningen daarna in functie van tijd en bedrag. Hoe sneller een lening betaald kan worden, hoe lager de kosten zullen uitvallen. Ten slotte volgt er ook nog een vergelijking tussen de verschillende aanbieders. Gezien er geen vaste regel is wat de kosten betreft, kan dezelfde lening heel wat voordeliger uitvallen bij de ene aanbieder ten opzichte van een andere aanbieder.

Vergelijk leningen met dezelfde parameters

Om een correcte vergelijking te kunnen maken tussen verschillende leningen is het belangrijk dat de parameters steeds dezelfde zijn. Hierbij kunt u denken aan bedrag, periode en voorwaarden. Zorg ervoor dat u steeds offertes vraagt voor eenzelfde som die binnen eenzelfde periode betaald moet worden. Andere zaken waar u rekening mee kunt houden zijn de acceptatievoorwaarden, de snelheid waarmee u het bedrag krijgt en de gevolgen indien een betaling zou uitblijven. Vergelijk leningen op grote schaal om er zeker van te zijn dat u voor de voordeligste optie kiest. Via het internet kunt u op enkele uren tijd meer dan twintig verschillende aanbieders vergelijken. Een bezoek aan een kantoor of bank is niet meer nodig waardoor u snel een volledig beeld krijgt van uw mogelijkheden. Vraag hier verschillende leen offertes aan en vergelijk leningen in functie van uw doel en budget!