Er zijn tal van kredietverstrekkers waar u geld kunt lenen. Wanneer u over een vast inkomen beschikt, geen andere leningen hebt lopen en niet op de zogenaamde ‘zwarte lijst’ staat, kunt u nagenoeg overal terecht. Is dit niet het geval, dan zult u moeten nagaan welke voorwaarden door de verschillende banken en leenkantoren gesteld worden. Afhankelijk van het doel van uw lening en het bedrag, vindt u vaak toch een oplossing waarbij u een lening kunt afsluiten. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om te lenen bij vrienden, kennissen of familie, maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Waar u geld gaat lenen, kunt u het beste laten afhangen van het soort lening dat u wilt afsluiten.

Lenen bij privépersonen

Wanneer u slechts een klein bedrag wilt lenen over een korte termijn, dan is een lening bij een privépersoon vaak de makkelijkste en goedkoopste oplossing. Enerzijds kunt u een beroep doen op vrienden of familie, maar wanneer dit geen optie is, zijn er ook nog wildvreemde privépersonen die delen van hun kapitaal uitlenen. Een groot voordeel van deze kredietverstrekkers is dat zij meestal geen strenge voorwaarden hebben en snel te werk kunnen gaan. Via advertenties en het internet vindt u snel particulieren waarbij u geld kunt lenen.

Lenen bij uw vaste bank

Leningen voor auto’s, reizen, onverwachte kosten, een huwelijk en dergelijke meer worden vaak bij de vaste bank afgesloten. Van alle plaatsen waar u geld kunt lenen, is deze de meest vertrouwde. Dit wil zeggen dat u kunt rekenen op een persoonlijke relatie en snelle afhandeling van uw dossier, maar u krijgt niet de garantie op de beste prijs. Vaak zijn er verschillende andere plaatsen waar u geld kunt lenen die een lager jkp aanbieden. Het loont dus om niet automatisch voor de meest comfortabele oplossing te kiezen.

Lenen bij een andere kredietverstrekker

Ten slotte zijn er nog een waaier aan andere mogelijkheden waar u geld kunt lenen op de markt. Online vindt u makkelijk een overzicht van de kredietverstrekkers die het product aanbieden waar u naar zoekt. Het kost een beetje tijd en moeite om hun voorwaarden en prijzen met elkaar te vergelijken, maar u bent wel verzekerd van de goedkoopste lening die perfect aansluit bij uw eisen en wensen. Vraag nu uw leen offertes aan en vind de lening die het beste bij uw plannen past.