Een simulatie van uw woonlening kunt u gemakkelijk berekenen bij simulatielening.be. U ontvangt een helder overzicht van de hoogte van uw maximale hypotheek. Op basis van deze informatie kunt u verwachtingen naar boven of beneden bijstellen wanneer u op zoek bent naar een voor u geschikte woonlening.
Woonlening op maat
U kunt voor verschillende doelen een woonlening aanvragen. Bijvoorbeeld als u uw huidige woning wilt verbouwen of als u een nieuwe woning wilt kopen. Vaak gaat dit om hoge bedragen en biedt een woonlening uitkomst. Om vooraf een inzicht te krijgen in de hoogte van uw maximale hypotheek kunt u een simulatie maken. Wanneer u uw huidige inkomen invoert wordt berekend hoeveel u per maand kunt betalen om de woonlening terug te betalen.
Verschillende vormen
Er zijn verschillende vormen voor de woonlening te vinden. Zo is er altijd een oplossing die geschikt is voor uw huidige situatie. Zo is er speciaal voor starters een zogenoemde startershypotheek, waarbij u in het begin minder betaalt. Hoe dichter u de einde van de looptijd nadert hoe meer u gaat betalen om toch de gehele woonlening te hebben afgelost. Daarnaast is er nog een zogenoemde voordeelhypotheek. Bij deze vorm betaalt u aan het begin van de looptijd van de woonlening meer en worden de maandlasten steeds lager. Ook wordt nog steeds de klassieke woonlening aangeboden, waarbij u van begin tot einde van de looptijd hetzelfde bedrag betaalt. Uw maandlasten zijn dan de gehele looptijd gelijk. Deze vormen zijn op verschillende doelgroepen gespitst zodat er altijd een vorm is die perfect bij uw situatie past. Op deze manier sluit u een persoonlijke woonlening af.
Na de simulatie
Nadat u de simulatie van uw woonlening hebt gemaakt kunt u een afspraak maken met de hypotheekverstrekker. Samen met de specialist gaat u verder waar de simulatie gebleven is. Doordat een woonlening persoonlijk op uw situatie wordt aangepast is dit niet in een simulatie te vatten. De simulatie moet dan ook worden gezien als eerste inzicht in de mogelijkheden. Ook zijn er binnen de verschillende woonleningvormen enkele variabelen aan te passen. Voorbeelden hiervan zijn het inbrengen van een startkapitaal of het kiezen voor een vaste of variabele rentevoet.
Aan het einde van het proces weet u precies waar u aan toe bent, hoe hoog uw maximale hypotheek bedraagt, hoeveel u per maand moet betalen en hoeveel u aflost. Op deze manier komt u achteraf niet voor verrassingen te staan en weet u precies wat u van de hypotheekverstrekker kunt verwachten.